Bespaar op je Energierekening met de Energievergelijker

Vergelijk tarieven van bekende en betrouwbare energieleveranciers en bespaar flink op je energierekening

Wil je weten wat jij kan besparen?

Energie tarieven vergelijken met de energievergelijker is dé beste manier om geld te besparen. De energievergelijker van VergelijkGasElektra.nl is speciaal gemaakt om voor jou de goedkoopste energieleverancier te vinden. Door energietarieven te vergelijken én over te stappen kan je wel honderden euro's per jaar besparen.

Met behulp van onze makkelijke energievergelijker kan je in een handomdraai energieleveranciers op prijs vergelijken.

De energievergelijker is persoonlijk te maken door je gegevens in te vullen, zoals postcode, verbruik, soort meter en duurzaamheid. Met jouw gegevens ingevuld vinden wij in een paar seconden de goedkoopste energieleveranciers die daar het beste bij past.

Vergelijk, Stap Over, Bespaar !

Hoe werkt de energievergelijker?

In het onderstaande overzicht kan je stap voor stap lezen hoe de energievergelijker werkt. Vul je persoonlijke gegevens en voorkeuren in en de energievergelijker doet de rest. Je gegevens worden lokaal opgeslagen en alleen gebruikt om de juiste energieprijzen voor jouw situatie te berekenen. Aan de hand van de ingevulde gegevens maken wij razendsnel een overzicht van de goedkoopste energieaanbieders. Zie je een interessante aanbieding en wil je overstappen? Klik dan op de knop 'Bekijken'. Je wordt dan doorgestuurd naar de desbetreffende energieleverancier. Daar kan je de overstap verder afhandelen met de energieleverancier. Het is ook mogelijk om op de knop 'meer informatie' te klikken, hiermee wordt er extra informatie over de aanbieding getoond. 

Stap 1:  Personaliseer.

Als eerste geef je aan wat de samenstelling van jouw huishouden is, daarmee zorgt onze speciale vergelijker er voor dat er bij het verbruik een standaard waarde wordt ingevuld. Wil je dit nauwkeuriger invullen dan kan dat natuurlijk ook. Vul je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging in. Door het invullen van deze gegevens kan de energievergelijker bepalen welke energieleveranciers beschikbaar zijn in het opgegeven postcode gebied. De postcode vul je in door eerst de vier cijfers te typen gevolgd door de twee hoofdletters. (1234AB) Het huisnummer invullen doe je met alleen cijfers bijvoorbeeld '22'. Als je een toevoeging hebt dan vul je die in in het laatste vakje. 

Vul je exacte verbruik in:

Geef als eerste aan welk type energiemeter je nu gebruik, dat wil zeggen: heb je nu een enkele of dubbele meter? Gebruik je overdag veel stroom? Dan is een enkele meter goedkoper. Gebruik je 's nachts en in het weekend veel stroom dan is een dubbele meter goedkoper.

Daarna kan je de exacte waarden invullen van je energieverbruik (aangegeven in kW per jaar) en gasverbruik in kuub/meter per jaar (dit mag een schatting zijn of een gemiddelde, hoe nauwkeuriger je het invult, des te beter kan de vergelijker zijn werk doen).

Heb je zonnepanelen? Dan kan je dat vakje aanvinken. Er opent dan een extra invulvakje waar je het aantal panelen en de teruglevering in kan vullen.

Ga hierna verder met stap 2.

Stap 2:  Duurzaamheid.

Geef hier aan of je groene stroom wil, of grijs of geen voorkeur hebt.  Moet deze groene stroom dan opgewekt zijn in Nederland of mag dat ook in de EU gedaan zijn? Bij de energieleveranciers kan je lezen hoe ze groene stroom opwekken. Deze programma's verschillen per energieleverancier.

Ga door naar stap 3.

Stap 3:  Looptijd.

Geef aan wat je voorkeur is van contractduur. Je kan hier kiezen uit: Variabel, 1, 2, 3 of 5 jaar. Gedurende deze looptijd staat je energieprijs vast! Kies je voor een langere looptijd bedenk dan wel dat als de energieprijs zakt je niet kan meeprofiteren. Maar als de energieprijs stijgt dan blijft bij jou de prijs hetzelfde en heb je wel het voordeel.  

Stap 4:  Provider.

Mocht het zo zijn dat je een persoonlijke voorkeur hebt voor een bepaalde provider of providers dan kan je die hier selecteren. De vergelijker toont dan alleen van dié energieleverancier het huidige aanbod.

Het is mogelijk om hier meerdere selecties te maken. Wil je alleen van bepaalde energieleveranciers het aanbod zien vink dan bij de energieleveranciers die je wil zien het selectievakje aan. Standaard staan alle energieleveranciers aangevinkt.

Stap 6:  Overstappen.

 Dan is het alleen nog een kwestie van overstappen...! Heb je een leverancier gevonden die een goed aanbod heeft en blijkt dat je (flink) kan besparen op je energierekening? Klik dan op de knop 'BEKIJK' 

Hierdoor wordt je meteen omgeleid naar de desbetreffende leverancier. Hier kan je de overstap verder afhandelen door de stappen te volgen die deze leverancier toepast.

Is dat allemaal geregeld? Dan ben je meteen aan het besparen...!!